Scott

Scotts stamtavle

4 svar til Scott

 1. avatar Slemdalens Vicky sier:

  For en uke siden kom det en fremmed hund hjem til Rosella og meg. En liten valp som trodde at han bare kunne leke med meg når han ville. Han fikk på pelsen så han trillet baklengs flere meter. Nå har han vært her en uke og jeg begynner å like ham litt. Han har noen leker som jeg tenker å ta fra ham for å leke med selv. Nå er vi på fjellet og i dag har vi vært ute i terrenget og jeg har vist ham hvor lett det er å svømme. Jeg tror jeg kan komme til å bli glad i ham.

 2. avatar Tone Marie sier:

  Endelig har det blitt tid til å skrive litt om Scott selv om det er begynnelsen på jakta. Overgangen fra vi hentet Scott til han kom til vårt hjem har gått veldig bra til tross for to sære tisper i voksen alder. Scott har prøvd å sjarmere så godt han kan og har vel lykkes noe med Vicky, men Rosella er en vanskeligere nøtt å knekke. Det rare er jo at det er henne han hele tiden oppsøker. Det går mye bedre en det gjorde i begynnelsen, så jeg tror at dette går seg til.

  Scott har vokst veldig og har blitt en robust og tøff kar, men han er ikke tøffere enn at han søker trøst hvis han blir behandlet litt røft. Han har matlyst og maten går ned på høykant. Snart er han like høy over skuldrene som tispene, og labbene hans er allerede mye større og kraftigere enn de gamle damenes.

  Vi var for en tid tilbake på Raudfjellet og trente Vicky, og Scott fikk være med en liten tur. Vicky fant ryper og vi brukte startpistol og Scott sto rolig og uanfektet og var i hvert fall ikke skuddredd, så det var bra. Vi opplever at han er trygg og tillitsfull og at han har et godt gemytt. Han er veldig sosial og vil hilse på alle. Han er kosete og vil alltid ligge inntil deg.

  Når det gjelder dressur går det framover. Han kan sitte, ligge og lyder navnet sitt. Tar stand på fuglevinge og sitter når han får beskjed. Han er renslig. Hopper på døren når han skal ut. Tannfellinga er godt i gang og han har alt fått 6 nye fortenner, 2 oppe og 4 nede. Tenner er veldig viktig for Scott, for han biter i alt og alle og rekker han ikke opp, tar han fart og hopper.

  I dag fikk han være med på jaktåpningen, men måtte finne seg i å gå i bånd bak mens Vicky tok seg av jaktingen. Han ville nok helst være med henne, men det får han ikke lov til før han kan jakte selvstendig. Vi fikk ikke skutt noen i dag, men fugl fant vi. Scott følger våkent med på alt som skjer og lærer nok mye.

 3. Scott vokser og trives. Nå er han fire og en halv måned og veier alt 18,1 kg og har en skulderhøyde på 58 cm.

  Han biter i alt han kommer over, men det skyldes nok tannfellingen. Han har alt fått alle åtte fortennene og de siste to hjørnetennene er nesten ferdig utvokst også. Snart begynner han vel å miste jeksler også. Det skal bli godt når de fire synålene av noen rovdyrtenner erstattes av tykkere og mindre spisse tenner.

  Begge de gamle tispene gir ham fortsatt heftig oppdragelse, men Vicky på ti år begynner nok å like ham. De to liker å være ute sammen og ligger oftere og oftere inntil hverandre – men når han blir for plagsom smeller det fortsatt.

 4. avatar Bjørn Fjeldstad sier:

  Scott er nå 9,5 måneder, veier 27 kg. og er 68 cm høy. Han kan nesten gå over de andre to, så høy har han blitt, og appetitten er det heller ikke noe å si noe på. I det siste har han spist 3 Chesterfieldstoler en salongstol, en spisestuestol, 3 bord, 3 puter, to pledd og et persisk teppe. Han bokstavelig talt spiser oss ut av huset. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *