Da jeg var på sykehuset

Jeg hoppet over et vindfall i skogen i stor fart i dag tidlig og fikk en tørr kvist rett inn i kneet like over kneskålen. Jeg ble undersøkt av veterinæren og fikk såret sydd igjen.

14/11/2003
Jeg nektet å trå på benet for det gjorde så veldig vondt. Da ble jeg tatt med til en annen veterinær. Det viste seg at skaden var mye alvorligere enn først antatt. Senen som fester lårmuskelen til kneskålen var blitt kuttet nesten helt av og en treflis hadde blitt liggende igjen inne i kneleddet. Jeg ble operert i 4 timer og må nå gå med avstivet ben i minst 4 uker og så minst 6 måneder med opptrening før skaden er tilhelet.

26/11/2003
Jeg skulle fjerne stingene i dag og fikk en sprøyte så jeg sovnet før jeg ble undersøkt. Veterinæren syntes at det så veldig bra ut, men mens han var ute for å hente redskap,  fosset det plutselig blod ut fra benet. Heldigvis kom jeg raskt under kyndig behandling. Det var hovedpulsåren i låret mitt som hadde revnet. 3 nye timer med operasjon måtte til, samt blodoverføring fra en snill Rotwailer som ble innkalt i full fart. Operasjonen har gått bra og jeg har det godt. Jeg håper at jeg kan få komme hjem igjen i morgen.

27/11/2003
Jeg fikk ikke lov til å reise hjem i dag allikevel. Jeg er fortsatt for svak, har ikke noe matlyst og det ser ut til at jeg har fått en nerveskade i benet. Jeg merker ikke om jeg står riktig på foten eller om jeg har den vrengt bakover. Menneskene mine er bekymret og jeg kjenner at de tenker på meg hele tiden.

28/11/2003
I kveld fikk jeg reise hjem. Jeg har ikke gjort verken stort eller smått på halvannet døgn, for jeg har ikke villet gå på benet mitt og ikke heller gå ut her hvor jeg ikke er kjent. Når jeg kom hjem føltes alt så mye bedre og da kom det i litervis!!!

30/11/2003
Jeg var til kontroll i dag og fikk skiftet bandasje. Benet så fint ut og jeg krysser tærne og håper at det nå skal gå bra videre. Nytt bandasjeskift til fredag, og fjerning av skinner om to uker.

11/12/2003
Jeg fikk fjernet bolter og skinner i dag og kom hjem i kveld. Jeg trår ikke på benet ennå for det gjør fortsatt veldig vondt, og så er kneet nesten helt stivt. Det er ikke så lett for Vicky å forstå, så hun får på pelsen hver gang hun blir for voldsom med meg.

20/12/2003
Jeg har nå begynt å gå på benet og belaster det mer og mer for hver dag. Jeg var til kontroll i går og veterinæren var veldig fornøyd. Det ser også ut til at nerveskaden i benet ikke er så stor som fryktet, ja kanskje er det ikke noen nerveskade i det hele tatt, bare stive ledd og svake muskler. Uansett, går det nå mye raskere fremover med meg enn noen hadde turt å håpe på på forhånd.

Tusen takk til alle de flinke og snille menneskene på Oslo Dyreklinikk. Takk for at dere reddet livet mitt og takk for at benet mitt har blitt helt fint igjen. Nå gleder jeg meg til å komme på fjellet i nyttårshelgen og lukte rypelukt igjen.

29/1/2004
Jeg har kommet meg bra, men de siste 2-3 ukene har jeg begynt å halte, for kneet har begynt å gjøre vondt igjen. En ny undersøkelse viste at det er en forsterkning som ble laget ved den første operasjonen som plager meg. Jeg skal nå legges inn igjen og opereres for tredje gang. Nå skal en nylonforsterkning og et stålklips fjernes. Dette vil forhåpentligvis fjerne både irritasjon og smerter slik at jeg slutter å halte og på nytt kan begynne å bruke benet normalt.

3/2/2004
Jeg ble operert igjen i dag og fikk fjernet forsterkninger som var lagt inn i kneet. Operasjonen har gått fint og senen har grodd perfekt, så nå tror vi alle at jeg skal bli helt frisk igjen.

16/2/2004
Jeg fjernet stingene i dag, og nå skal jeg ikke mer til veterinæren – i alle fall ikke for kneskaden. Det skal feires med en boks leverpostei – minst.
Hurra!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *